top of page
  • תמונת הסופר/תנורית רוזוליו - בן המוזג & סמדר כהן אסבורנו

מעבודה רשתית לפיתוח רשתי

תשתית ארגונית להתמודדות עם המציאות המתהווה



עם הסרת מגבלות הריחוק החברתי, העלייה בשיעורי ההתחסנות והירידה בתחלואה, ארגונים רבים נערכים מחדש, בונים ומתאימים את הארגון למציאות המתהווה.


המציאות המתהווה מגיעה לאחר משבר בו הבנו כמה דברים:


  1. אין נורמלי ואין נורמלי חדש…. המושג שגרה מקבל משמעויות חדשות ודורש יותר מתמיד חשיבה אג'ילית ויכולת השתנות מתמדת, הן ברמת הפרט והן ברמת הארגון. למעשה צריך לשאוף לכך שההרגלים שלנו יהיו שאין לנו הרגלים.

  2. יכולת ההשתנות של עובדים ומנהלים היא קריטית ומהווה אבן יסוד בהצלחת הארגון. מה שלמדתי אתמול פחות רלוונטי היום, מה שאלמד היום הוא מה שרלוונטי- להיום ולטווח הקרוב. הארגון צריך לספק לעובדים את יכולת הלמידה המתמדת.

  3. יכולות העבודה המרושתת עשו קפיצת מדרגה משמעותית. גם הלמידה אינה מוגבלת יותר במגבלת הזמן והמקום. דרגים שונים בארגונים יכולים ומוכנים ללמוד מבעלי ידע רלוונטי מכל מקום ובכל זמן.


אם כך, כיצד מנהלים יכולים לקחת חלק בהתאמת הארגון למציאות המתהווה?

כיצד הם יכולים לנצל את מה שהבנו ולהשתמש בתובנות אלו לפיתוח ארגון חסין וגמיש. אחד התפקידים המנהיגותיים החשוב של מנהלים הוא לדאוג לפיתוח העובדים שלהם.

פיתוח עובדים זה לא רק קורסים, הכשרות והדרכות. פיתוח עובדים זה לא רק ליווי חיצוני וגם לא רק חניכה.

פיתוח עובדים זה פיתוח אנשים תוך מתן מענה לצרכים ב 3 רמות (ראו תרשים):

א. שמוכשרים לבצע את עבודתם בצורה אפקטיבית ( getting the job done)

ב. שמתפתחים מקצועית ואישית באופן קבוע (developing career)

ג. שזוכים לתמיכה פסיכולוגית מהמנהלים (psychological support)




איך גורמים לזה לקרות הלכה למעשה? איך זה נראה בשטח? בחיי היום יום הארגוניים?

תשתית ארגונית טובה מבוססת על עובדים שמחוברים באמצעות רשתות התפתחותיות לבעלי תפקידים שונים בארגון ומחוצה לו, כך שהם נותנים מענה לשלושת הצרכים הנ"ל.


קהילת מנהלים לומדת בארגון היא דוגמה לרשת התפתחותית לפיתוח עתודה ניהולית ומנהלים חדשים.

ארגון שמעוניין בפיתוח המנהלים בארגון, במקום לשלוח אותם לקורסי ניהול חיצוניים וגנרים או להביא לארגון קורס כזה, מוטב אם יטוו רשת התפתחותית של מנהלים מחוברים זה לזה שלומדים יחד, כך תיווצר קהילת מנהלים לומדת עם אחריות אישית ללמידה ושיתוף בידע רלוונטי המותאם לצרכי הארגון ומטרותיו.


דוגמה נוספת לרשת התפתחותית עבור חברים בצוותי פיתוח. צוות פיתוח מורכב מתמהיל של אנשים מתחומים שונים שיחד מפתחים מוצר שלם. כל אחד בצוות צריך לתרום את חלקו המקצועי וגם להשתלב בעבודת הצוות. מנהל הצוות יחבר כל אחד מחברי הצוות לגורמי ידע רלוונטי שיכולים לתת מענה לאחד משלושת הצרכים הנ"ל. כך מוביל המנהל טווית רשת התפתחותית עבור כל אחד מחברי הצוות ויוצר מרחב ארגוני מאפשר.


ארגונים השבים כיום לעבודה היברידית שעבדו עד כה בצורה מרושתת חייבים לנצל את ההתפתחות הטבעית ולעבור לתהליכי פיתוח מרושתים בהם המנהלים והעובדים כאחד ממשיכים לנצל את הרשת להתפתחות אישית וארגונית.







89 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page