נורית רוזוליו - בן המוזג & סמדר כהן אסבורנו
האם מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה?

בימים האחרונים מדברים בתקשורת על חיסונים, כמות מתחסנים, דרכון ירוק, תעודת מתחסן , פתיחת המשק וכו'..
למרות שאנחנו עדיין בסגר, אין ספק שמתחילים להרגיש אופטימיות זהירה. מתחילים לראות את האופק.
עם זאת החודשים האחרונים הביאו הרבה ארגונים לשפל.
בטבע אחרי שפל באה גאות. האם זה מה שצפוי גם בארגונים? או שאולי הגאות תתפתח לצונאמי?
מצונאמי אפשר להסתתר ואפשר גם להיערך אליו.
האם חשבתם מה לעשות בארגון שלכם? כיצד אתם נערכים?
על פי מאמר שפורסם על ידי מקינזי, צו השעה מחייב ארגונים לפעול על פי תשעה מפתחות כדי להתכונן לעתיד לבוא.
תשעת המפתחות מתחלקים לשלושה מימדים:
שליחות ברורה, תכלית ברורה, וערכים ברורים שמאפשרים למשוך ולשמר את האנשים הטובים.
למי שמעוניין לקרוא את המאמר המלא , מצורף קישור למטה.
ארגונים יהיו מוכנים לעתיד כאשר הם יפתחו בעובדים שלהם את היכולת ללמוד כיצד ללמוד, קרי יפתחו עובדים שבאופן טבעי מטמיעים את מנגנון הלמידה: PDCA - Plan; Do; Check; Adopt .
אנו רוצות היום להתעכב על המפתח התשיעי המתואר במאמר (אחרון אחרון חביב), האצת הלמידה הארגונית, או ליתר דיוק האצת הלמידה הארגונית באמצעות רשתות התפתחותיות (מודל הפיתוח הרשתי)
ארגונים יהיו מוכנים לעתיד כאשר הם יפתחו בעובדים שלהם את היכולת ללמוד כיצד ללמוד, קרי יפתחו עובדים שבאופן טבעי מטמיעים את מנגנון הלמידה: PDCA - Plan; Do; Check; Adopt .
ארגונים אלו מקדמים תפיסה (mindset) של שיפור מתמיד, המעודדת אנשים לאמץ ולהמציא את עצמם מחדש כל הזמן, על מנת להסתגל לתנאי חוסר וודאות וצרכים משתנים.
תפיסה זו מתבססת על חשיבה מתפתחת, סקרנות, ופתיחות לנסות וליפול.
השאלה הנשאלת היא איך יוצרים בארגון מרחב מאפשר שמצמיח עובדים שמוכנים לנסות, להיכשל מהר, ללמוד ולשנות.
ההכשרה המסורתית אינה מספקת יותר מענה למיומנויות העידן החדש. ארגונים שישכילו לחשוב אחרת, לא יתבססו רק על תוכניות הכשרה מסורתיות ייעודיות למקצוע ולתפקיד. ארגונים שמביטים קדימה, ליום שאחרי, יבססו את מסע הלמידה כרשת התפתחותית שמקשרת ומחברת כל עובד למקורות ומומחי ידע ותוכן הרלוונטיים להתפתחות המקצועית והאישית שלו, וזמינים לו בזמן המתאים (Just In Time).
הרשתות ההתפתחותיות הן דינמיות, משתנות בהתאם ללמידה, לצרכים המשתנים של הפרט והארגון וצריכות להיות מוטמעות בסביבות העבודה הדיגיטליות.
אז אמרנו צונאמי?
אין צורך להיכנס לפאניקה, זה הזמן להתארגן, לשנות דפוסי חשיבה, ליישם בארגון מסעות למידה המבוססים על רשתות התפתחותיות שיפתחו עובדים עם חשיבה מתפתחת, סקרנות, ופתיחות לנסות וליפול.
אם אתם מנהלים/ מנהלים של מנהלים, אם אתם רוצים להיערך לעתיד הלא רחוק,
מוזמנים לפנות אלינו למסע למידה על פיתוח רשתי ורשתות התפתחותיות ליצירת מרחב מאפשר בארגון שלכם.
לקריאה נוספת, מצורפים קישורים רלוונטיים:
1. קישור למאמר של מקינזי (Organizing for the future: Nine keys to becoming a future-ready company)
2. המנהל המרשת